קשריות בבלוטת התריס והתמהגותן עם השנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/05/2021 | 07:06 | מאת: דניאל

דוקטור אבידן הנכבדה, א.האם קשריות בבלוטת התריס "נוהגות" לגדול עם השנים, והאם מנסיונך יש הבדל בין קשריות שגודלן מעל 1 ס"מ שנותרות יציבות בגודלן לבין כאלה הגדלות עם השנים, בכל הקשור לסיכוי לממאירות . ב.האם טיפול ביוד רדיואקיבי עלול/עשוי לשנות את מבנה הבלוטת (להקטין?) ואת גודל הקשריות? מקדים תודתי לתשובתך

דניאל שלום הכל אפשרי, לרוב הקשריות הקטנות לא גדלות אבל תמיד יש יוצאי דופן. גם מרבית הקשריות שגדלות אינן ממאירות. הטיפול ביוד מיועד למקרים של פעילות יתר אך ישנם אמצעים להקטנת קשריות שפירות כמו גלי רדיו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת