טסטוסטרון נמוך בבן 39

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/04/2021 | 04:04 | מאת: אסף

שלום, אני בן 39 בבדיקת טסטוסטרון טוטאל יצאה אצלי תוצאה של 10.02 nmol/L. לפי אתר קופ"ח כללית הנורמה היא בין 6 ל-25. עם זאת, פשוט כבר אין לי חשק מיני ואין לי זקפות אקראיות ולא זקפות בוקר וכולי. פעם הייתי עם ליבידו חזק מאוד והפכתי להיות פשוט אימפוטנט כמו בן 100. נשים לא הפסיקו להדליק אותי פתאום יום בהיר אחד ואני גם לא בדיכאון. אני מזהה שהמוח שלי נדלק ממראה אשה יפה, אבל הגוף פשוט לא מגיב. גם התחילה אצלי השמנה נשית שכזו, נוסף על כל הצרות. הרופא אמר לי שהתוצאה הזו היא בנורמה ואמר לי ללכת להתייעץ עם סקסולוג (הייתי וזה אמר שהכל בסדר מבחינתו) וסירב להציע לי טיפול הורמונלי או חקירה מעמיקה של הרמות הנמוכות הללו (בכלל לא ברור לי איך בן 18 ובן 90 נמצאים על אותה סקאלה). מה אני אמור לעשות מפה? ללכת לנסות להשיג הורמונים באופן לא חוקי כי המערכת אטומה? להשלים עם המגמה המדאיגה הזו בגופי עד שאשכיי יתנוונו לחלוטין? אשמח לעזרתך, הבעיה הזו כ"כ מתסכלת ומטרידה תודה אסף

האם נבדקה רמת ההורמון החופשי?

24/04/2021 | 12:01 | מאת: אסף

בעבר נבדקה רמת טסטוסטרון חופשי. היתה על הצד הנמוך של הסקאלה, אך לא מתחתיה. הרופא שראה אותי בנידון הוא אורולוג בקופ"ח (כללית). זה היה כבר לפני כמה חודשים ולא חזרתי אליו כי אמר שאין לו מה לעשות בנידון וכאמור שלח אותי לסקסולוג. הוא אמר שלא ניתן יותר לבדוק רמת טסטוסטרון חופשי בכללית, למרות שחיפש היטב במחשב (בזמנו אמר שממש לאחרונה היה דיון בנושא בישראל והיתה מחלוקת בין אורולוגים לאנדוקרינולוגים בנוגע לחשיבות של מדידת טסטוסטרון חופשי וכולי). אגב, LH 1.5 IU/L. רק רוצה לציין שמעולם לא נטלתי הורמונים וכולי. יש לי תסמונת דום נשימה קשה מאוד בשינה כבר 12 שנים רצופות ללא מזור (ללא עודף משקל). גם האשכים שלי נהיו קטנטנים. כל שנה מורידים פה עוד ועוד את רמת הטסטוסטרון ה"נורמטיביות" וכך זה יוצא שאדם צריך להיות סריס מושלם כדי שמישהו במערכת יגיד לו "וואלה, אכן יש בעיה" ועושים ממך משוגע... כ"כ מתסכל.

אני מציעה שתפנה לאנדוקרינולוג

24/04/2021 | 22:05 | מאת: אלעד

אני יכול לנסות לעזור, יש לי כמה רעיונות מניסיון של שנים בתחום לצערי אני לא רופא, אבל אשמח לדבר. אלעד

25/04/2021 | 06:04 | מאת: אסף

אפנה, למרות שאני לא תולה בזה תקוות רבות. אם יורשה לי, אני רק רוצה להסב תשומת לבך למשהו - הסיבה בגינה הגבול המינימלי הנורמטיבי לטסטוסטרון טוטאל הולך ויורד כל שנה נעוצה בפעילות של חברות הביטוח האמריקאיות שנאלצות, משפטית, לממן למבוטחיהן הגברים טיפולים בהיפוגונדיזם כשהרמה בדמם יורדת אל מתחת לתחום ה"נורמטיבי". הורדת הגבול מטה מאפשרת להן להתחמק מכיסוי הטיפול הזה (כי אם זה פתאום ב"נורמה" - המבוטח לא יכול לתבוע מהן השתתפות). וכל המגמה הזו, שלצערי זולגת לישראל, קשורה בשחיתות אמריקאית קלאסית. בתחילת 2020 פורסם שהאיגוד האמריקני לרפואת משפחה מעדכן את ההנחיות בנוגע לטיפול בטסטוסטרון וקובע כי הוא אינו יעיל בקרב גברים. מגוחך ומופרך. זו בדיחה עצובה - והיא על חשבון המטופלים. הרמות ה"נורמטיביות" לכאורה הללו הן בלוף שעומדים מאחוריו אינטרסים כלכליים - ולצערי רופאים רבים הולכים אחרי הסקאלות הללו בעיניים עצומות ומזלזלים במטופלים שלהם ושולחים אותם לפסיכולוגים. בצער רב אני אומר לך גם שאם לא אמצא נחמה באנדוקרינולוג שאפנה אליו - אעשה מאמץ להשיג הורמונים, באיכות מפוקפקת ודאי, באופן לא חוקי. הכל דפוק ועקום במדינה הזאת

25/04/2021 | 13:54 | מאת: אסף

[email protected]

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת