תזונה + פעילות פיזית =A1C

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/04/2021 | 17:04 | מאת: מתעניין

שלום, מדובר באישה בת 67, אשר במשך כמה שנים יש לה קדם - סכרת. לפני כמה חודשים ההמוגלובין AC עלה ל 6.3, בהדרגה. היא התחילה לבצע יותר הליכות, עם שמירה על תזונה מופחתת פחממות "רעות". הערך ירד אל מתחת ל 5.7. כיום, אחרי כמה חודשים של פעילות פיזית נמוכה יותר, הערך חזר ל 6.3. סוכר בצום כל הזמן פחות מ 100. האם הגיע הזמן לקחת תרופות? האם לפעילות גופנית יש יותר חשיבות מהמנעות מאכילת מתוקים? בנוסף, תרופות להורדת כולסטרול ולחץ דם. משקל עודף של כמה ק"ג. יש סיפור משפחתי של סכרת, לקראת גילאי 70, כך שיש כאן גם גורם תורשתי חזק. תודה.

קשה לענות בלי לראות את הגברת, בעקרון תמיד מתחילים מדיאטה וספורט ואם זה לא מספיק מוסיפים תרופות. לא בטוח שחייבת כבר טיפול תרופתי, מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת