הידרוקסי פרוגסטרון ופרוגסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/04/2021 | 07:47 | מאת: מור

שלום אני בת 23, מחזורים סדירים. משקל תקין ובריאה בדכ. ברקע שחלות פוליצסטיות במראה אולטרסאונד+מעט שיעור יתר.(במקומות הורמונליים כמו סנטר). ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה5 למחזור, כל הערכים תקינים ולא ממש מעידים על התסמונת עצמה. אבל יצאו לי 2 ערכים מעט חריגים (או שלא)- הפרוגסטרון יצא 3.6 שלפי הבנתי אמור להיות קטן מ2 בזמן מחזור והידרוקסי פרוגסטרון יצא 3.2 שראיתי שזה טיפה גבוה גם. השאלה שלי היא האם החריגות מעידות על משהו? ואם כן, האם זה חריגות שנובעות מהשחלות הפוליצסטיות או שיש מקום לברר על הפרעה אחרת בבלוטת יותרת הכליה שבגללה אולי גם יש את השיעור ? אציין שגם סובלת מאקנה ומטופלת כעת ברואקוטן.

התוצאה גבולית, יש להגיע לבדיקת אנדוקרינולוג והוא יחליט לפי הבדיקה והתשאול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת