תוצאות בדיקת מיפוי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/04/2021 | 15:37 | מאת: איציק

שלום רב, לאחר בדיקת אולטרסאונד צווארי הופנתה אמא שלי למיפוי עם חומר ניגוד בבלוטת התריס ואלו הממצאים: בלוטה מעט מוגדלת, במיקום תקין עם קליטה לא הומוגנית ואיזורים של יתר ותת קליטה בשתי האונות. קיימת קליטה מוגברת באספקט ליטרלי של האונה השמאלית ובאיזור האיסטמוס- כנראה קשריות חמות דומיננטיות. קיימת ירידה בקליטה בבלוטת הרוק תת לסתית מימין. אודה להסברך מה הפענוח אומר? ומה הטיפול הנהוג במקרה זה?

איציק שלום אני ממליהצ לפנות לאנדוקרינולוג, ההסבר ארוך ותלוי גם בגילה של אמא, מחלות הרקע , בדיקות הדם וה US והטיפול התרופתי שלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת