פינסטריד+קלומיפן ציטראט?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/04/2021 | 23:00 | מאת: נדב

שלום רב דר' נירית, אני בן 33, סובל מאובדן כמעט מוחלט של ליבידו, זקפות וכולי ומאובחן מזה כשנתיים עם אוסטיאופורוזיס. בנוסף קשיים במתן שתן, בייחוד לאחר גמירה (פרוסטטה בגודל תקין ללא ממצא חריג בציסטוסקופיה). כל זה קורה בשל תסמונת דום נשימה חריפה שאני סובל ממנה מזה כ-12 שנה (רזה. לא מסתגל לסיפאפ, בקרוב אמור להתחיל להתנסות עם סד לילה). אני שוקל להתחיל טיפול בטסטוסטרון/קלומיפן ואני חושש מאוד שהדבר יוביל להתקרחות מואצת (מעבר לפגיעה בפוריות, שהיא חשש גדול אף יותר) וגם חושש שהדבר יביא להגדלה של הערמונית אצלי ולהחרפת הבעיות במתן השתן. האם יש הגיון בנטילה משולבת של קלומיפן לצד פינסטריד כדי ליהנות מחד מיתרונות הקלומיפן ומאידך לחסוך את תופעות הלוואי שלו על השיער והערמונית ע"י שימוש מושכל בפינסטריד? לפי במחקר הזה שפורסם בפאבמד התשובה חיובית. אשמח לדעתך - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24326421/ תודה רבה נדב

השילוב לא מוכר לי, מציעה שתפנה לאנדוקרינולוג בקופה לשקול אופציות טיפוליות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת