עליה במדד הסוכר למרות אורח חיים בריא

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/03/2021 | 21:43 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 52. עושה ספורט,אוכל בריא,שוקל 70ק"ג עם מודעות עצמית לכל מה שקשור לאורח חיים בריא. המתוק היחיד שאני אוכל זה 2 קוביות שוקולד מריר בבוקר כל יום. מאז שאני זוכר את עצמי מדד הסוכר אצלי בדם היה בין 93-100 ובדרכ כמעט תמיד בסביבות 95. לפני חודש המדד יצא 110 וה-A1C יצא 5.4. מן הסתם קצת הדאיגה אותי העליה במדד הסוכר ל-110 והיום לאחר חודש עשיתי שוב בדיקה חוזרת ושוב יצא בול 110. השאלה שלי-קודם כל איך זה יכול להיות שהמדד פתאום קפץ ל-110 עם כל אורח החיים הבריא שלי? שאלה שניה-מה אני אמור לעשות עם כרגע עם המצב הזה? רופאת המשפחה שלי אומרת שכל עוד ה-A1C תקין(5.4)אין מה לעשות ואין לכך טיפול.האומנם???

לעיתים זה מה שקורה. שווה לבדוק שוב את הדיאטה שלך ולנסות להגביר פעילות גופנית וכמובן מעקב. כמו כן לשלול גורמים נוספים כמו טיפול תרופתי חדש, עליה במשקל וכיוב

23/03/2021 | 00:57 | מאת: אבי

תודה על תשובתך המהירה. מה ז"א שלפעמים זה קורה? מבחינת דיאטה,אני לא בדיאטה פשןט אוכל בריא. הפחמימות היחידות שאני אוכל הם מן הצומח ומבחינת ספורט אני עושה הליכה מהירה 5 פעמים בשבוע של 10ק"מ. מה עוד אפשר לשפר?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת