חיסון נגד קורונה ותת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/03/2021 | 20:53 | מאת: עדי

לדוקטור אבירן שלום, יש לי תת פעילות בלוטת התריס מסוג השימוטו (אוטואימונית) ואני מטופלת כבר הרבה שנים ביוטירוקס, והגעתי לאיזון מצוין מזה כבר כמה שנים. לפני 10 ימים עשיתי חיסון ראשון לקורונה, ומיד לאחר ההזרקה הרגשתי לחץ וכאב קל בבלוטת התריס, שלא עבר (והיא נפוחה מאז) - ואני מרגישה חזק מאד את כל הסימפטומים של תת פעילות (עייפות חזקה מאד, אנרגיה אפס, עור יבש לא משנה כמה קרם שמים, וכו'..). המחלה שלי התלקחה. האם הנוגדנים שיוצר החיסון יכולים להתקיף את בלוטת התריס? או לגרום לתגובה אוטואימונית ? תודה

לא סביר, אפשר לבדוק TSH לשלול שמדובר בדלקת (תופעה שתוארה אחרי חיסון בלי קשר להשימוטו)

25/10/2021 | 21:14 | מאת: אני

שלום, לאחר חיסון שני לקורונה התגלתה אצלי תת פעילות בלוטת התריס, האם יש קשר?

25/10/2021 | 21:15 | מאת: אני

שלום , לאחר חיסון שני של פייזר גילו אצלי מחלת השימוטו, האם יש קשר? ומה עושים עכשיו?

כנראה שלא אם כימ אין לדעת, תןלוי כמה זמן אחרי ועוד..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת