ANTI TPO גבוה; TSH 3.26

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/03/2021 | 12:56 | מאת: נופר

שלום, אני בת 35, בעבר אובחנתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס והשימוטו. נטלתי בעבר אלטרוקסין, מזה 9 שנים לא נוטלת בהמלצת רופא המשפחה. לאחרונה ערכתי בדיקות דם והמדדים שהתקבלו: TSH - 3.26 Free T4- 11.04 Free T3- 3.85 Anti TPO- 1170 Thyroglobulin- 215 אציין כי ערך ה-TSH הינו הנמוך ביותר ב-5 השנים האחרונות - ניתן לראות מגמת ירידה בערכים לאורך 5 השנים האחרונות. לגבי הT4 - יש תנודות לאורך 5 השנים, אך כעת הערך הוא מינימלי. לגבי הT3 - יש תנודות גם כן, ושוב, הערך הפעם הוא מינימלי מתוך 4 דגימות שהתבצעו בשנים:2014,2018,2020,2021 באשר לAnti TPO ול Thyroglobulin 0- זאת הפעם הראשונה שניתנו לי הבדיקות הללו. מבחינת תסמינים, חלה עליה ניכרת במשקל וכעת הגעתי למשקל שיא, אני חווה עייפות ותשישות (נוטלת B12 וברזל). מה אומרות הבדיקות?

מדובר בנוגדנים לבלוטת התריס שמעידים שיש לך מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס (מחלת השימוטו) כל עוד אין תכנון הריון המדדים למעקב בלבד של רופא המשפחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת