בלוטת תריס ובלוטות.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2021 | 08:58 | מאת: אור

שלום הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ונאמר לי שיש לי בולטת תריס מוגדלת לאחר אולטרא סאונד אמרו לי שזה בלוטות אבל זה לא משהו חלילה חמור, הבדיקות דם יצאו תקינות ועשיתי שוב בדיקות דם עכשיו, השאלה ממה זה נגרם? איך מטפלים בזה? אני בגיל 50? בריא בדרך כלל וסבלתי בעבר רק מסינוסיטים באף ועברתי ניתוח של זה בעבר? תודה

לא ראיתי את התשובה של ה US קשה לי לענות

22/02/2021 | 15:45 | מאת: אור

שלום אשמח לדעת מה אומרת בדיקת אולטרא סאונד זאת של בלוטת התריס? א.ס us רקמות רכות ובלוטת צוואר אונות בלוטת התריס מעט מוגדלות מרקם האונות בלתי אחיד ,גס, בהפעלת דופלר צבע הודגמה היפרמיה מסוימת. באונה הימנית הודגמו קשריות ציסטיות זעירות. באונה השמאלית הודגמו מספר קשריות ציסטיות , עם גבישים , הגדולה מהן באורך כ-25.6 מ״מ . בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות. סיכום: תמונה על שמעית של תייראידיטיס עם קשריות כמתואר. תודה אשמח לדעת מה זה אומר? האם זה מסוכן? תודה

נדרש מעקב בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת