היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/02/2021 | 20:15 | מאת: מודאג

שלום לפני שבועיים קרתה לי תופעה של היפוגליקמיה חמורה ועשתי דברים בלי שליטה ושלא מתאימים לי אני לא זוכר שעשיתי אותם אפילו וזה ממה שמספרים לי ומהתוצאות שראיתי אחרי שטופלתי. אפילו היה רצון לאלימות, אפילט רציתי לקפוץ מהחלון ולעקור את החלון מדא הגיעו הזריקו סוכר וחזרתי לעצמי חושש שיקרה לי שוב. מה עושים למניעה? קבעתי תור לאנדוקרינולוג ופסיכיאטר הבעיה שזה עוד חצי שנה מה זה אומר עליי האם אני בן אדם אלים ואובדני בתוכי וצריך טיפול נפשי כדי שאני לא יחשוב על לעשות את הדברים האלה אם יקרה שוב היפוגליקמיה? מה עושים למנוע? מפחיד

מדובר בתופעות שכיחות במצבי היפוגליקמיה והמטרה שלך צריכה לא להגיע להיפוגליקמיה. לא כתבת במה אתה מטופל אבל גם רופא המשפחה יכול לעזור לך בינתיים וחשוב שיהיו בבית כדורי סוכר, ג'ל, גלוקוגון למקרים כאלה

08/02/2021 | 11:07 | מאת: מודאג

זה פעם ראשונה שזה קורה לי אני לא מטופל הלכתי לרופא משפחה לפני שבוע והוא אמר בדיקות דם הסוכר הרגיל יצא 62 שזה בסדר וההמוגלובין המסוכרר עדיין בעבודה... הוא אמר לי לקבוע תור לאנדוקרינולוג אם אני מתעקש... קניתי כדורי סוכר... אולי אני לא צריך כלום וזה היה חד פעמי אבל אני לא רגוע בכלל עם מה שקרה.... אני הכי מופתע שאני לא זוכר כלום!! הילדים שלי ואשתי ראו אותי אלים ואני לא נרגע מזה וזה גם יכל להסתיים יותר גרוע.... מה יש מצב שהייתי פוגע בהם בלי לשים לב.... כדאי לקחת כל יום כדור סוכר ואז אפשר למנוע את זה? והאם זה אומר משהו עליי כאדם (אלים, אובדני) ואני צריך פסיכיאטר או שמה שקרה לי לא אומר עליי כלום? זו תהיה פעם ראשונה שאני הולך לפסיכיאטר... אני ממש אשמח לשמוע עצות ממך למנוע את הפעמים הבאות

אם היתה באמת נפילת סוכר אז זה לא אומר כלום אבל חובה לעשות בירור בהקדם. אם הסוכר היה תקין יש לבדוק כוונים אחרים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת