כלומיד לטיפול בהיפוגונדיזם - בדיקות דם נוספות.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/02/2021 | 14:18 | מאת: נתנאל

שלום ד"ר, אשמח להתייחסות לתוצאות בדיקות המעבדה לאחר חודשיים של טיפול בכלומיד להעלאת טסטוסטרון: חודש ראשון נטלתי כדור שלם שלוש פעמים (50 מ"ג) בשבוע וירדנו במינון עם הד"ר לחצי כדור (25 מ"ג) שלוש פעמים בשבוע. אני שואל לחוות דעתך ד"ר, משום שהטסטוסטרון טוטאל, טסטוסטרון חופשי ואסטרדיול מעל הנורמה (הירידה במינון הייתה עקב ערכים גבוהים חריגים בבדיקה הקודמת) והlh והfsh נראים נמוכים (דבר שמפתיע אותי, היוות והlh מקדם יצירת טסטוסטרון), אינני מבין מהי ההשלכה הרפואית של הערכים שמחוץ לנורמה והאם עליי להיות מודאג. התור לאנדוקרינולוג המטפל שלי רחוק, אשמח להסתייע בחוות דעתך לגבי התוצאות. הבדיקה LH תוצאה 3.8 mIU/mL (טווח הנורמה 1.5 -9.3) שם הבדיקה FSH תוצאה 2.0 mIU/mL (טווח הנורמה 1.4- 18.0) שם הבדיקה TESTOSTERONE- TOTAL תוצאה 11.64 ng/mL (טווח הנורמה 1.65 - 7.53) שם הבדיקה TESTOSTERONE- FREE תוצאה 9.68 ng/mL (טווח הנורמה 1.20 - 4.30) שם הבדיקה (ESTRADIOL (E-2 תוצאה 75.50 pg/mL (טווח הנורמה 2.50 50.00).

נראה שאתה בעודף טיפול מציעה לחזור לרופא שלך

04/02/2021 | 21:15 | מאת: נתנאל

דבר נוסף שדי מוזר לי, עם הורדת המינון הLH ירד, אך הטסטוסטרון נשאר גבוה מחוץ לנורמה - כיצד זה יתכן? הרי הLH הוא זה שמעודד את יצירת הטסטוסטרון ע"י האשך. או שרמות הLH פועלות כפעימות, והרמות די משתנות בקצב יומיומי?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת