תוצאות חריגות של בדיקת הורמונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/01/2021 | 14:26 | מאת: נתנאל

שלום, תוצאות בדיקות המעבדה לאחר 7 שבועות של נטילת כדור 1 של כלומיד על יומיים יצאו חריגות. היש מקום לדאגה (ביחוד בגלל בדיקת e2 מאד גבוהה)? תוך כמה זמן לאחר הורדת מינון הרמות צפויות לרדת לרמה הנורמלית? שם הבדיקה TESTOSTERONE- TOTAL תוצאה 12.74 ng/mL תוצאה לעומת טווח הנורמה 1.65 7.53 ESTRADIOL (E-2) 75.50 pg/mL 2.50 50.00

צריך לראות בדיקות קודמות ולהיות במעקב רפואי

14/01/2021 | 19:06 | מאת: נתנאל

האם כרגע אני אמור להיות מודאג עקב התוצאות החריגות? או שניתן להירגע? כמה זמן לדעתך לאחר הפחתת מינון התוצאות אמורות לחזור לרמת הנורמה בערך? תודה.

אין סיבה לדאגה אבל חשוב להיות במעקב

15/01/2021 | 15:01 | מאת: נתנאל

תודה על ההרגעה דוקטור. סליחה שאני שואל יותר מדי שאלות, אני עדיין מנסה למצוא שלווה עם אבחנת ההיפוגונדיזם בגילי הצעיר. מתי את ממליצה שאחזור על בדיקות המעבדה לאחר הפחתת מינון של הכלומיד? האם נאמר חודש ימים יספיקו כדי שאראה שההורמונים חוזרים לנורמה? תודה ושבת שלום.

למה להפסיק? כדאי מאד שתהיה במעקב מסודר של אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת