קורטיזול גבוה - סטרס?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/01/2021 | 12:18 | מאת: מיכל

שלום, ביקשתי מהרופא משפחה בדיקות הורמונליות ליום ה 21 כי חשדתי בחוסר איזון הורמונלי (המחזורים שלי משתנים באורכם, בין 23 ל 29 יום, יש לי כתמים חומים בימים לפני המחזור ובנוסף כבר כמה חודשים שאני סובלת מחולשה שבאה והולכת, כאבים ברגליים ובאגן, התעוררויות באמצע הלילה, כאבי ראש כשאני מתעוררת, מדי פעם קצת גלי חום ולפעמים עצירות). התוצאות: E2 335 pmol/l Progesterone 33.4 nmol/L Cortisol 8am 698 nmol/l לא מזמן עשיתי גם בדיקות של בלוטת התריס ופרולקטין ויצאו תקינות. האם הרמה הגבוהה של הקורטיזול יכולה להגרם מסטרס או שלא סביר ברמה כזאת? (הערך התקין העליון שמופיע הוא 618) תודה!

לרוב מדובר בחריגה חסרת משמעות אבל מציעה לפנות לרופא המשפחה לבדיקה גופנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת