יתר פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/12/2020 | 10:00 | מאת: נעמי

שלום בת 52, סובלת מגרייבס 12 שנים ומטופלת במרקפטיזול. כרגע 20 מג 3 פעמים בשבוע אך הטיפול כל הזמן משתנה, לפעמים פחות לפעמים יותר. רציתי לדעת האם כיום מקובל לטפל בתרופות כל כך הרבה שנים. הבנתי שהיום מקובל לטפל ביוד רדיואקטיבי. האם את מעדיפה טיפול בתרופות על פני יוד? האם היום יודעים אם עוד יכול לגרום לגידולים?

נעמי שלום אם לא ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, מומלץ בהחלט לשקול טיפול ביוד אם כי על פניו ניתן גם להמשיך תרופות. היוד ניתן במינון קטן שלא גורם גידולים אך גורם בד:כ לתת פעילות לכל החיים וצורך בטיפול תרופתי חלופי

30/12/2020 | 23:52 | מאת: נעמי

אך האם זה מקובל להמשיך בתרופות? מה את מעדיפה? האם יש נזק בשימוש ארוך בהן? הרופא שלי מעדיף תרופות אך אני רוצה לדעת האם כך הרוב נוהגים

זה מאד אישי ותלוי ברופא ובמטופל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת