פענוח תוצאת אולטרסאונד צווארי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/12/2020 | 17:35 | מאת: חיה

שלום רב בה 42 לאחר כריתה מלאה בגלל גידול פפלירי ב 2013. עד כה ב.ד תקינות אולטרסאונד תקין - אחת ל 6 חודשים בממוצע. לפני כחודש נמצא thyroglobulin מדיד 1.2 כארש עד כה הי נמוך מ 0.8, לאחר בדיקה חוזרת השבוע אחר כך התוצאה חזרה להיות נמוכה מ 0.8. באולטרסאונד מהיום - במיטת אונה שמאלית בבסיס הצוואר קדמית לרמה הודגמה קשרית תת הדעת זעירה בקוטר 3.7 מ''מ . הדולר צבע לא הודגמה בה זרימה. באבחנה מבדלת בלוטת לימפה פרהטראכלית או הישנות מקומית . בסריקות לאורך בלוטות לימפה צואריות דוצ לא הוגדרו בלוטות מוגדלות או בעלות מבנה פתולוגי . אודה על עזרה בםיענוח - האם הסלוטה שהודגמה תקינה ? בשיחה הרופאה הבוגרת אמרה לי שהתוצאה תקינה, לעומת זאת במכתב כותבת אבחנה אופציונלית של הישנות - האם זה מה שעולה מהתוצאה? תודה

חיה שלום מאחר ולא ראיתי בעיני ויש כאן רק את הפענוח, אין לי דרך לדעת. מדובר בממצאים זעירים שדורשים עקב וימים יגידו. חשוב שתהיי במעקב של אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת