נפיחות בצקתית עקב תרופות לסכרת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/12/2020 | 15:07 | מאת: אבי

"עקב קפיצה במדד a1c מ 6.5 ל 9 הנני מטופל בחודשיים האחרונים בגלימפירייד 10מג בבוקר,גנואט בבוקר ובערב ואקטוס 15 מג בערב.כעת מאוזן על 110-120 בבוקר.בימים האחרונים חשבתי בנפיחות בצקתית בכפות הרגליים בבוקר שעם חלוף השעות זה מתפוגג.תופעה כמה ימים.האם זה מהכדורים?מתרופת אקטוס? לא היו לי בעיות חוץ מהסוכרת לאחרונה.מה עושים?"

אקטוס עלול לגרום בצקות. מאחר ויש היום תרופות נוספות, מציעה לפנות לרופא שלך שישקול החלפתו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת