גנואט לחולה עם סוכר גבולי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/12/2020 | 21:19 | מאת: אייל

שלום דוקטור, אבי חולה סיעודי הסובל גם מלחץ דם גובה וסוכר. בבדיקות הדם האחרונות שלו רופאת המשפחה המליצה לא להספיק ליטול תרופה לסוכרת אחרי שייצא לו בבדיקת HbA1C , 4.9 בלבד. אח"כ בפגישה נוספת רופאת המשפחה התחרטה ואמרה שבגלל שבעבר הייתה לו סוכרת יותר משמעותית היא ממליצה לו על גנואט. מסתבר לנו שמדובר בכדור מאוד גדול לאבא שלי קשה לבלוע אותו. האם מותר לחצות לשניים גנואט? והאם לדעתך זו תרופה שמתאימה במקרה כזה גבולי? תודה מראש

גנואט אסור בחצייה, אולי תתאים לו גנוביה שזה כדור קטן, יש לברר עם הרופאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת