בדיקות רוק לקורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/08/2020 | 12:24 | מאת: יעל

שלום, קראתי כאן שציינת שבדיקות דם לקורטיזול מושפעת ממשפאים עם סטרואידים לאסתמה. האם זה נכון גם לגבי בדיוקת רוק לקורטיזול? הן גם מושפעות מהמשפאים? והאם גלולות נגד הריון יכולות לשמש כטפול לקורטיזול נמוך אך בנורמה, ובאמת להעלות אותו בפועל, או שהן לא באמת מעלות אותו בפועל ורק גורמות לתוצאה לא להיות אמינה? תודה רבה

השימוש במשא]ים עלול להשפיע קלות על רמת הקורטיזול, תלוי במינון ופרמטרים נוספים. הטיפול בקורטיזול נמוך הוא בסטרואידים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת