ייעוץ לגבי בדיקה חוזרת קורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/08/2020 | 15:48 | מאת: ביצוע בדיקה חוזרת

שלום, בשנה האחרונה עליתי במשקל מעל 15 קילו ובגבי העליון גדל דבשת באפלו,יש לי איחורים רבים בווסת ועוד כמה תסמינים התואמים לתסמיני הקושינג, הרופא משפחה הפנה אותי לבדיקת דם ובדיקת שתן חופשי לקורטיזול לא קבלתי הנחיות ספציפיות לפני הבדיקות, מלבד מתן השתן בשעות הבוקר. קבלתי תוצאות של שתי הבדיקות תוצאות בדיקת דם שנעשה בשעה 8 וחצי בבוקר יצא- 16.96 ותוצאות הבדיקת שתן 24 שעות יצא -11.7 מתוך טווח 1.5-63 שאלתי היא האם עצם זה שאת הבדיקות הללו עשיתי ללא הכדור לדיכוי (שהאחות טענה לאחר לקיחת הדם שהייתי אמורה לקחת), ללא שינה מכוון שהייתי במשמרת לילה האם יש לכך השפעה? כי ידוע לי שיש חשיבות לשעת בוקר לאחר השינה,ובאותו הלילה ישנתי שעה בלבד. זה משמעותי לתוצאה? האם כדאי לעשות שוב את הבדיקות ? * אני נוטלת רטלין 40מ"ג בכל יום . תודה רבה

כדאי לחזור וכדאי לפנות להערכה של אנדוקרינולוג

12/08/2020 | 12:05 | מאת: .

תודה רבה על המענה המהיר. חשוב לי לדעת ולהבין לגבי כמה השאלות הללו האם יש השפעה משמעותית לכמות שעות שינה בערב לפני הבדיקות? הרטלין שאני נוטלת האם הוא משפיע? התוצאות שקבלתי הן בטווח התקין לפני מה שאני מבינה? תודה רבה,מוערך מאוד המענה

יש השפעה לשנת לילה טובה לפני הבדיקה, אין השפעה של ריטלין על התוצאות

13/08/2020 | 14:46 | מאת: צ

היי,תודה קודם כל על המענה. עשיתי בדיקת דם לקורטיזול הבוקר לאחר דיכוי כדורים 2 מילגרם אתמול בלילה. התוצאה היא 0.76 האם היא תקינה?

כן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת