Dhea sulphate - ערכים נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/08/2020 | 18:40 | מאת: רונן

שלום רב, בן 53 חולה בקרוהן כ 30 שנה. 3 שנים אחרונות אני בסוג של התלקחות מתמדת מכאן שטיפלתי כמעט בכל התקופה בסטרואידים. כעת ללא סטארואידים כחודשיים. מאחר והתחלתי לחוש בחולשה, עייפות , העדר כוח ועוד תופעות בצעתי לפני כחודש וחצי בדיקת דם כאשר הערך של dhea sulphate יצא 1.7 הנמוך מהערך התקין (ערך תחתון תקין 2.12) . לאור זאת הוחלט כי אחזור על הבדיקה שוב אותה בצעתי היום (חודש וחצי לאחר הבדיקה הראשונה) כאשר הפעם הערך ממשיך לרדת ועתה הינו 1.4. לציין כי אני כבר חודשיים ללא סטארואידים כאשר לפני הפסקתם הייתי על מינון של 2 מג למשך כשבועיים ומינון של 1 מג למשך שבוע כך שלדברי רופאת המשפחה הבלוטה הייתה אמורה להתאושש כבר. מאחר והערכים ממשיכים לרדת ומידי יום אני ממשיך להרגיש בחולשה עייפות ,כאבים יותר ויותר אשמח לדעת מה הסיבה לכך ומה עלי לעשות לטובת השלמת הבירור בנושא. בתודה מראש, רונן

רונן שלום על מנת לשלול אי ספיקת אדרנל עקב גמילה מסטרואידים, יש לבצע בדיקת קורטיזול ו/או טסט סינקטן. ממליצה להתיעץ בהקדם עם אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת