מבחן דיכוי דקסאמתוזון קורטיזול נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/06/2020 | 18:54 | מאת: מורן

שלום רב, אמא שלי עם סכרת סוג 2 מאוזנת ולחץ דם מאוזן. לאחרונה נמצאו שתי אדנומות באדרנל הימני 2 ס''מ ובאדרנל השמאלי 0.8 ממ. לאור כך עשתה איסוף שתן 24 שהדגים קורטיזול 0.91 יחס של אלדוסטרון לרנין 1.5. יתר הבדיקות תקינות. נשלחה למבחן דיכוי דקסאמתוזון נמוך והתוצאה יצאה נמוכה מהנורמה 62 כשהטווח הוא 118-618. על מה הדבר מעיד? תודה

הטסט אינו תקין, מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

30/06/2020 | 21:04 | מאת: מורן

תודה על תשובתך, על מה יכולה להעיד רמת קורטיזול נמוכה? כיצד מומלץ לבדוק בהתאם?

הרמה מעט גבוהה מהצפוי לאחר נטילת הכדור ועשויה להעיד על עודף הפרשת קורטיזול מהאדרנל ולכן יש לפנות להמשך בירור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת