בלוטת תריס בהריון ואחריו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/05/2020 | 10:53 | מאת: רוני

שלום, אני בהריון חודש 9 שבוע 36 במהלך ההריון בלוטת התריס נעה בין 2 ל 4 ואני נוטלת יוטירקס בהתחלה התחלה עם חצי כדור וכעת אני על כדור שלם. ששאלתי את הרופא מה יהיה אחרי הלידה, אמר לי להפסיק ליטול את הכדור ביום שאלד. האם זה נכון? זה לא מסוכן להפסיק כדור ככה פתאום? הגוף לא התרגל אליו? ומה אני אמורה לעשות הלאה האם יש צורך בהמשך מעקב? אם כן, אז לעשות זאת עדיין אצל רופא הנשים?

רוני שלום אם לא טופלת לפני ההריון אז מקובל להפסיק ולבדוק אחרי כמה שבועות את תפקוד הבלוטה. אפשר דרך רופא משפחה שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת