הפחתת ייצור של קורטיזול ופרדניזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/04/2020 | 23:14 | מאת: יעל

שלום ד"ר, שאלתי את השאלה ושאלת אותי איזה מינון פרדניזון לקחתי. העקתי את כל השאלה שוב. לקחתח 40 מ"ג פרדניזון לשבועיים וחצי ואז בכל יומיים הורדתי 5 מ"ג אז כך שכחודש ושבוע לקחתי פרדניזון. היום האחרון שבו סיימתי עם הפרדניזון היה לפני חןדשיים. השאלה היא: שלום, אני אמורה לקחת קורס פרדניזון שני לאסתמה הפרש של חודשיים אחרי שהראשון לא עזר מספיק. אני חוששת שאולי הפעם הגוף ייצר פחות מידי קורטיזול או לא ייצר בכלל אחרי שאפסיק. האם במקרה כזה אם קורה, ישנם תסמינים שאמורים לקרות ואוכל לדעת? בדיקות דם לקורטיזול נראה לי שבעייתיות כי אני לוקחת משאפים גם. כמו כן, סובלת מעייפות כרונית עקב הפרעת שינה כרונית אז האם בעצם אמורה להיות עייפות הרבה יותר קשה? האם זה מסוכן ם זה אכן יקרה אם לא לוקחים ישר טיפול? תודה מראש

לא הבנתי מה את שואלת בעצם. אם היית חודשיים בלי פרדניזון והיית בסדר אז כנראה שהציר של הקורטיזול עובד בסדר. מציעה להתיעץ עם הרופא שמטפל לך באסטמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת