קורטיזול...השפעה של פרדנזיון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/12/2019 | 22:33 | מאת: מיכל

שלום, במקומות מסויימים כתוב שאם לוקחים פרדניזון מעל 7 ימים(החמרה באסתמה) אז כבר צריך לרדת בהדרגה כדי לא להגיע למצב מסוכן.. ובמקומות אחרים שעד שבועיים.האם זה נכון אם כך שעדיף לא לקחת סיכון ולהקפיד כבר מעל 7 ימים? כי קיבלתי פרדנזיןן ל 10 ימים 40 מ"ג ללא הורדה הדרגתית. אוכל לבקש מהרופא מינונים נוספים. דבר נוסף: אני לוקחת קבוע משאפים לאסתמה, ובבדיקת הקורטיוזל באיסוף שתן והדם לא יכלתי להפסיק איתם. התוצאות יצאו מעל הנורמה. בבדיקות האיסוף ממש מעט הנורמה, ובבדיקת הדם הרבה מעל הנורמה. הבנתי שהמשאפים מפריעים לבדיקה. האם בכל זאת ניתן להסיק מהתוצאות משהו? זאת אומרת שאם זה גבוה, אז אין סיכוי שזה בפועל קרוב לטווח התחתון? או בכלל להסיק מזה משהו? תודה מראש

מיכל שלום לרוב ניתן ליטול פרדניזון עד 21 יום ללא צורך לרדת בהדרגה. לא ניתן להעריך רמת קורטיזול תחת טיפול בסטרואידים מכל סוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת