C peptide תוצאות בדיקה שנעשתה בצום

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/07/2019 | 15:59 | מאת: ליה

שלום. קיבלתי תוצאה של c peptide שנעשה במכבי בצום ויצא לי 380. נראה שזה מאוד נמוך. יש לי חשד סוכרת נעורים. האם ערך כזה של c peptide שנעשה בצום מעיד על כך שייצור האינסולין בגוף מאוד נמוך ולכן יכול לתמוך באבחנה של סוכרת נעורים? מה הטווח שצריך להיות כשעושים בצום את הבדיקה?

ליה שלום רמת האינסולין תלויה ברמת הסוכר ובמשתנים נוספים ואינה אבסולוטית. יש גם בדיקת נוגדנים שמדויקת יותר לקבוע איזה סוג הסוכרת שלך+מאפינים אישיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת