אולטרסאונד תירואיד - בירור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/06/2019 | 10:18 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 45 ביצעתי אולטרסאונד בלוטת התריס ובלוטות לימפה לפני כחודש, להלן התשובות - אונה מימין בקוטר 17 מ״מ. בגודל ומרקם תקין. הודגמה קישרית אנאקואית - 4 מ״מ. איסטמוס ברוחב תקין. אונה משמאל בקוטר 19 מ״מ. מעט מוגדלת, מרקמה אחיד. הודגמה קישרית היפואקואית סולידית - 6*7 מ״מ, גבולות חדים עם היסתיידויות זעירות המטילות צל אקוסטי. בתחנה 4 מימין - הודגמה בלוטת לימפה - 3 מ״מ, אינה חשודה. פרט לכך ללא לימפואדנופטיה צווארית חשודה. לסיכום - משמאל, הקישרית - 4 TR. להמשך מעקב. מימין, הקישרית - 1 TR. מה אומרות התוצאות? מה זה TR 4? והאם הנגע משמאל חשוד כממאיר? תוכלי לתת לי המלצות כלשהן להמשך בירור? תודה

מיכל שלום כרגע מדובר במעקב בלבד, אין ממצא שדורש המשך בירור בשלב זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת