רמות סוכר גבוהות בעת התעוררות משינה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/06/2019 | 15:46 | מאת: סמי

שלום בן 67. נוטל טריטייס 2.5 מג פעם ביום. במשך שנים רמת ה A1C הייתה 6.1-6.3. לפני ארבעה חודשים עשיתי בדיקת דם ורמת ה A1C הייתה 6.7 . לפני שבוע עשיתי בדיקת דם נוספת ורמת ה A1C הייתה 6.5. כאשר אני מודד את רמות הסוכר שעתיים לאחר כל ארוחה הרמות הן בין 102-125. בבוקר כשאני מתעורר (לפני שאני אוכל ושותה) רמות הסוכר הן בין 140-170. יש לציין ששעתיים לאחר ארוחת הערב רמת הסוכר היא בין 102-125 ולאחר ארוחת הערב אני לא אוכל כלום עד הבוקר. למה רמות הסוכר כל כך גבוהות בבוקר ומה ניתן לעשות???

רמות הסוכר גבוהות יותר בבוקר אצל חולי סוכרת רבים, מומלץ לשקול טיפול תרופתי אם התזונה לא עוזרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת