צריך MRI או שלא חייב

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/11/2018 | 08:02 | מאת: ר

בוקר טוב! לפני שנתיים מצאו מיקרואדנומה 5 מ"מ בהחפופיזה ב MRI. לפני שנה עשיתי שוב MRI והממצא נשאר דומה, בהתחלה חשבו שהוא קצת גדל אבל אז קאו בדיסק שזה זווית הצילום ואין שינוי מבדיקה קודמת. האם הכרחי לעשות שוב השנה (שלחו אותי שוב) או שאפשר לוותר? אני קלסטרופובית. קראתי בגוגל שסיכויים קלושים שיגדל. אני לא מטופלת בתרופות. אם הכרחי- אודה לשאלה נוספת: יש לי כאבי ראש קשים בשנה האחרונה. האם יהיה אפשר לצרף שאלה נוירולוגית בהפניה שאנדוקרינולוג מביא? כלומר, להתייחס לשתי הבעיות בפעם אחת. תודה רבה!

שלום לך בעקרון מיקרואדנומות לא נוטות לגדול. אם יש הפניה ל MRI מנוירולוג יש להגיע עם שתי ההפניות ומניחה שיימאצ הפתרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת