תת פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/06/2011 | 20:35 | מאת: אור

מטופלת באלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס. בבדיקה אחרונה T3,T4נמוכים אך בנורמה. ו- TSH=8.26 . לןקחת 4 ימים 150 מ"ג אלטרוקסין ו- 3 ימים 100 מ"ג. הרופא שלי לא זמין. כיצד עלי לשנות את המינון ? תודה מראש. אורלי

אורלי שלום בעקרון בתת פעילות בלוטת התריס ההתייחסות היא ל TSH בלבד. במקרה שלך יש להעלות את מינון האלטרוקסין. מכיוון שאיני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, לא אוכל לתת לך תשובה מדויקת. ממליצה להוועץ ברופא המשפחה לכמה ימים בשבוע להעלות את המינון ל 150 מיק"ג, ובכל מקרה לחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים לערך. המטרה היא להגיע לערכי TSH סביב 1-3

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת