קלוגקמין וגליבטיק. הרבה עצות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/01/2018 | 17:31 | מאת: מיכה

אבי בן 80 היה מקבל גלוקמין- גלוקופאז כדור בבוקר, ואחהצ גליבטיק. הגליבטיק היה משפיע עליו באופן לכ טוב נראה ירידה חדה מדי בסוכר בחרחואת וכולע. העברנו אותו לפעמיים גלוקומין. בוקר ואהצ. הוא 127 בצום. אמרו לנו שגליבטיק חזק וגם בעל השפעה לרעה לאורך זמן. האם זה נכון לתת לו פעמים גלוקמין? יש כיום תרופות חדשות וטובות יותר? כי הוא סובל מנוירופטיה סוכרתית ברגליים. וגם בעיות בכלי דם בעיניים כמעט עיוור בעין אחת ןכל הזמן אומרים שזה מהסכרת. מה ניתן להציע במצב זה.

מיכה שלום אין לי מספיק מידע בכדי לענות לך. תלוי מה תפקוד הכליות שלו ומה רמת A1C וסוכר במהלך היום ועוד בעקרון גלוקומין הוא כדור טוב שניתן לתת עד 3 פעמים ביום אם התפקוד הכיליתי תקין. גליבטיק פחות מקובל היום ועלול לגרום נפילות ברמת הסוכר. יש היום עוד כמה תרופות חדשות וותיקות. גם לנוירופתיה יש היום תרופות. ממליצה לפנות לרופא סוכרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת