טסטוסטרון והשלכותיו על הבריאות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/11/2017 | 23:00 | מאת: נאור

בבדיקתי האחרונה חלה ירידה של טסטוסטרון מ 19.2 ל 13.9 nmol/l כאשר הנורמות 8.4 ל 28.7... אילו תופעות אמורות להיות מורגשות במצב כזה? תודה.

נאור שלום רמת טסטוסטרון נחשבת תקינה מעל 12 נג/מל ולכן לא אמורים להיות תסמיני חסר

21/11/2017 | 08:34 | מאת: נאור

היי דר אצלי חלה ירידה בזקפה מהותית חוסר חשק מיני , כאבים בשורש מפרק כף היד, חוסר תחושת צמא ורעב... אני מניח שאולי לכל גוף סף רגישות שונה להורמון.. לאחד יספיק 12 ולשני צריך 16 למשל.. הבעיה היא שזה ירד תוך שנה בלבד אני סהכ בן 31 מנסה למצוא את הסיבה ולא מוצא... כל שאר ההורמונים באמצע lh,estradil,shbg,prolactin, Dhea גם בנורמה אומנם בחציון הנמוך כנל לגבי fsh אבל הוא תמיד היה כזה ופרוגסטרון שנמוך יש רעיון וכיוון למה ירד הטסט ככה דרסטי? זה לא היפוגנדיזם ראשוני ולא משני לפי ה lh fsh

שוב, מדובר בתוצאה תקינה. כ"כ הבדיקה אינה מדויקת וכדאי אולי לחזור עליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת