סוכרת מסוג מודי 2 - כמה שאלות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2017 | 13:26 | מאת: תמר

היי, שוב אני :) לאחר בירור אצל אנדוקרינולוג, הוצע לי לבצע בדיקות לסוכרת מסוג מודי 2. אשמח לקבל קצת יותר מידע על הסוכרת מהסוג הזה. אני לא כל כך מוצאת ברשת. האם זו סוכרת ש"מתפרצת" בגיל הנעורים? או שרמות הסוכר בצום צריכות להיות מיום הלידה על מנת שיאבחנו אותה? מה רמות הסוכר המיוחסות לה? (בצום ולאחר אוכל) האם היא יכולה להתפתח לסוכרת מסוג אחר בהמשך החיים? (מעצמה ולא כתוצאה מהשמנת יתר או מחלה אחרת..) מה הסיבוכים שלה? האם היא לחלוטין עוברת בתורשה או שילדיי לא בהכרח יקבלו אותה? האם תיתכן תוצאה אחת תקינה בצום (בוקר לאחר ניתוח) או שזה לחלוטין שולל את הסוכרת הספציפית הזו? בקיצור - יש מקום בו ניתן לקבל מידע על הסוכרת הזו (למעט נושא הגן הפגום)? או אולי רופא שמתמחה בסוג הסוכרת הזו? קצת מתלבטת אם לעשות את הבדיקות הגנטיות היקרות ללא ייעוץ מקצועי.. תודה רבה

תמר שלום מדובר בסוכרת גנטית לא שכיחה שמופיעה בגיל הצעיר. יש סוגים שונים אך בגדול מדובר במחלה "קלה" יותר. ממליצה לפנות לכל רופא סוכרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת