אלו בדיקות דם לעשות לשלילת סרטן בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/07/2011 | 10:20 | מאת: אתי

שלום רב, רציתי לדעת אילו בדיקות דם מקיפות (חוץ מאולטרסאונד) צריך לעשות כדי להיות שקטים שאין סרטן בבלוטת התריס- תודה ,תודה רבה

מדוע עלה הנושא? האם יש סיפור משפחתי? הקרנות לאזור הראש והצוואר? גזזת? אם אינך בקבוצת סיכון ולא נמוש גוש בבלוטה בבדיקה גופנית, אין צורך לעשות דבר בעקרון הבדיקה הטובה ביותר היא סונר צוארי. אם יש גוש בודד או סיפור משפחתי של תסמונת MEN או סרטן מדולרי ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע.

27/07/2011 | 09:29 | מאת: אתי

שלום רב בגלל קשרים בבלוטת התריס תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת