אימפולסיביות

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

12/07/2011 | 22:14 | מאת: סיגלית

האם הנוירופידבק יעיל לאימפולסיביות?

סיגלית שלום. שאלה כה קצרה- שמעוררת כל כך הרבה אפשרויות. לעיתים אנשים משתמשים במונח אימפולסיביות בצורות שונות ומתכוונים לדברים שונים. אני אניח שאת מתכוונת לאימפולסיביות שמלווה הפרעת ריכוז וקשב. אם טעיתי והתכוונת לאימפולסיביות ממקור אחר (למשל התפרצויות זעם על רקע חבלת ראש, ומצבים אחרים) אנא שאלי זאת שוב. באופן קלאסי 3 התחומים בהם אנו רואים פגיעה מהותית אצל אנשים הסובלים מהפרעת ריכוז וקשב הם: ריכוז, קשב ואימפולסיביות. אנו יכולים לבדוק את האימפולסביות בכל מיני מבחנים שבהם הנבדק צריך לעצור את עצמו מלפעול. למשל תלחץ על כפתור כל עוד הוא ירוק. אם הוא אדום אל תלחץ. במבחנים מסוג זה, אנשים עם הפרעות קשב וריכוז מתפקדים רע והם נוטים ללחוץ על הכפתור גם בזמן שהם אמורים לעצור. הסיבה העיקרית לבעיה זו היא שהאונה הקדמית במוח אמורה למנוע מאיתנו לפעול במצבים שונים. היא אמורה לעשות אינהיביציות. בהפרעת ריכוז וקשב היא לא עובדת טוב מפסיק ואז אנו מקבלים עודף אימפולסיביות. יש עשרות מחקרים עם אלפי נבדקים שבהם הושוותה האימפולסיביות של האדם לפני ואחרי טיפול בנוירופידבק. בכולם המסקנה היא שהטיפול מוריד אימפולסיביות בצורה משמעותית. ב2009 פורסם מאמר שמרכז כ 1200 ילדים עם הפרעות ריכוז וקשב שטופלו בנוירופידבק וכולם נבדקו בין האר במדדים אובייקטיבים של אימפולסיביות. המסקנה הייתה שההשפעה של הטיפול זהה לזו של ריטלין בבעיה זו. בהצלחה

13/07/2011 | 15:48 | מאת: סיגלית

תודה על תשובתך המפורטת, כיצד אוכל לייצור עימך קשר כדי לקבל הכוונה וייעוץ לטיפול?

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק