בעיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

21/10/2013 | 22:22 | מאת: אפי

אבי בן 80 אלמן. נוטל כדורים ללחץ דם סכרת ועוד. אנו מביאים לו באופן חודשי. הכדורים מפורקים לקופסיות לפי סדר יומי. גילנו דבר מדאיג. אבי מעט דמנטי בעיקר שכחה לטווח קצר. קשיי ראיה גם. יש שכן שמנסה לתת לו כדורים! ללחץ דם וסכרת. אבי מאוזן לחלוטין. בהתחלה זה היה הסברים לעלות מינון של כדור לסוכר עפי הסברי השכן שכדור מסוים לא בריא עדיף סוג אחר שאבי נוטל במינון גבוה. גילנו את זה בשיחה והוא הפסיק לשנות. חשבנו שבזה נגמר הספור. ואז אבי הופיע עם קופסאות שהשכן נתן לו " זה אותו דבר" אבי לצערי אדם שאינו חושב לעומק. הוא חושב שהקופסא קובעת. הנה זה אותו דבר. הוא אומר. הוא לא יודע להבחין אם מה שבפנים זהה וישנם מצבים שהכדור זהה המינון שונה. הוא כלל לא מבין את זה באמת. כל ניסיון להסביר לא הצליח הוא מסביר שהשכן מכבד אותו בזה שמביא לו תרופות זהות. שכלל אין לנו צורך בהם משום סיבה. לא רפואית ולא כספית. מאחר ואבי הוא זה שמפרק את הכדורים לקופסיות. זה עלול להיות חמור. מרגע שהקרטונים הזהים לשלו שהוא מקבל מהשכן נכנסו אין לנו סיכוי לעקוב מה הוא מפרק לקופסיות. וזה מה שהוא נוטל. הזהרנו אותו זה לא עוזר. מינון שונה ברור שיוציאו מאיזון לחץ דם וסכרת. לא עוזר כל שיחה. הכלל היחיד שיעבוד זה שאבי ימנע מלקחת קסאות מהשכן. הוא לא מסכים לכך. הוא אומר השכן יפגע. אנחנו לא יכולים להיות שם 24-7 שזה בעיתי מאוד. חוסר שיקול דעת. שמצטרף לבעיות זכרון. מרגע שהקופסא בבית זה בעיה. איננו יודעים איך לפתור את הבעיה. אבי לא מסכים שנשוחח עם השכן. אחי גם מסרב לכך. זה נכון כי האחריות של אבי בלבד. גם אם הסכנה לכאןרה פחות חמורה ממה שאני חושש . אני בטוח שאני לא טועה. בעיקר שהכל מסודר וברור ואין כל בעיה בקבלת התרופות מהקופה. אולי יש איזו עצה. השכן יתכן בכוונות טובות זה לא משנה. אבי לא מעונין להתחיב לפתרון הפשוט לא להכניס תרופות מאף אדם. הצרה שהוא מספר רק אחרי כמה ימים וזה מאוחר. בעיקר שהתוכן של הקופסא לא מסומן כמו הקרטון עצמו עם שם המקבל.

אפי שלום. אתה מתאר בעיה חמורה שעלולה לסכן את מצבו הבריאותי של אביך. ציינת כי אביך דמנטי ולכן האחריות של הטיפול חלה גם עליכם בני המשפחה. הסכנות של חוסר איזון תרופתי או מינון יתר הן חמורות ביותר. אני ממליצה לשתף את הרופא המטפל ע"מ שיסביר לאביך את ההבדלים הבין תרופתיים והנזק שעלול להיגרם מנטילה לא מבוקרת. המלצתי כן לשוחח עם השכן במטרה להפסיק את מעורבותו בטיפול, ניתן לעשות זאת גם בצורה המכבדת את רצונו הטוב לעזרה, אך תקפה. חשוב שאחד מבני המשפחה יקח על עצמו תפקיד לדאוג לסדר את התרופות ולבדוק אחרי נטילתן באופן יומיומי. במקביל ניתן לבדוק אולי אביך זכאי לקבל מטפלת מטעם ביטוח לאומי שתעזור במעקב אחרי הטיפול התרופתי. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב