סיועודי מורכב - לאן ? דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

17/09/2014 | 12:42 | מאת: אירנה

שלום רב, אבי בן 75 קיביל זיהום בב"ח וכתוצאה עבר ניתוח סטרנום. הוא עדיין בב"ח ~ 4 חודשים (מונשם אבל יש ימים שמצליח להיות בלי מכונה, אוכל דרך PEG, פצע ניתוח פתוכה עם בפרשות מוגלה (פחות ממה שהיה בהתחלה),סקשיונז, ולאחרוהנ חידשו אנטיביאוטיקה, חלש, לא יכול ללכת, דיאליזה (לא היה לפני ניתוח). ב"ח התחילו לדבר על השיקום. דיברתי עם עובדת סוציאלית (ב"ח, קופה) אבל לא מצליחה לקבך תשובות ברורותץ אשמח עזרתכם 1. במיקרה של סיודי מורכב - האם יש ל זכות להתעקש עם שיקום ספציפי (מעונות מכבי) ? 2. יש הגבלה של זמן שיקום ? 3. במיקרה של סיודי מורכב (אם לצערי לא יוכל לחזור הביתה) אחרי שיקום מה הופציות ? למי לפנות ? איפה לקבל רשימה של מוסדות ? 4. יש ביטוח סיעודי מכבי - הם טוענים שאי אפשר לקבל מטפלת אם הוא יהיה במוסד ? תודה על העזרה דחופה

שלום אירנה. אני ממליצה לך לפנות לצוות המחלקה להגדרת סטטוס תפקודי של אביך. יש הבדל בין חולה מונשם, סיעודי מורכב ושיקומי הן מבחינת סוג הטיפול הניתן במסגרת והן מבחינת מסגרת עצמה. הגדרת סטטוס ע"י צוות רב מקצועי של המחלקה תסייע בהתאמת מסגרת המתאימה לאביך. לפי תאורך סביר להניח כי אביך מוגדר כחולה סיעודי מורכב ( הנשמה חלקית, סקשנים,דיאליזה). 1. במצב הזה על קופ"ח המבטחת להציע לכם מסגרת תואמת את מצבו של אביך. את רשאית לפנות לנציגת קופ"ח או לעו"ס המחלקה בבקשה למסגרת המועדפת עליכם, אך בהעדר הסדר עם המסגרת או מקום פנוי במועד שחרור אביך קופ"ח תציע לכם מקום חלופי. 2. חולה סיעודי מורכב נשאר במסגרת כל עוד מצבו מוגדר כמורכב ( הנשמה חלקית, דיאליזה) ולכן אין הגבלת זמן במחלקות לסיעוד מורכב. 3. בהמשך לשאלה הקודמת החולה נשאר במסגרת למורכבים כל עוד מצבו מוגדר כמורכב. לציין,כי קיימת השתתפות עצמית של המבוטח עבור הסידור בהתאם לנהלים של קופ"ח המבטחת. את רשימת המוסדות ניתן לקבל בסניף קופ"ח או במשרדים של לשכת הבריאות אזורית. 4.לביטוח סיעודי של קופ"ח יש מסלולים שונים לכיסוי הוצאות עבור המטפלת בבית או עבור מוסד סיעודי בהתאם לתנאי הפוליסה. אני ממליצה לפנות למכבי לבירור של המקרה הפרטי שלכם. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב