ייעוץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

24/04/2014 | 20:28 | מאת: מאו

שלום. בידי שאלה שאיני בטוח שקשורה לפה, אך אשמח אם תוכלו להפנות אותי. סבי בן 84. היה שנים בן אדם פעיל, חי לבד בבית (לאחר שסבתי ז"ל נפטרה), חימם אוכל, הכין שתייה לעצמו והלך לשוק, בקיצור בן אדם מאוד עצמאי. לפני כמה חודשים עבר מקרה רפואי שלאחריו הוחלט על השתלת קוצב לב. מאז, אני, הנכד שלו בן 15, התחלתי לדאוג לו באופן מלא. גיליתי שהוא היה מוזנח מבחינה רפואית שנים ולא טיפל בבעיות שהיה צריך. כעת אנו משלימים חוסרים ומפני החוסר אנחנו כמעט כל שבוע ברופאים ובדיקות. מאז עשה ניתוח קטרקט, קנה מכשיר שמיעה, וצפוי לעבור עוד צנתור ודברים שלא טופלו. בנוסף מאז התקופה, עבר לגור אצל דודה שלי קרוב אלינו. עפ"י הדודים- ירד לו הביטחון. מפני הלחץ של כל הרופאים והבדיקות, ואולי כי הבין כי הוא לא כמו אז. הוא נהיה תלותי בבית של הדודה - לא מכין שתייה לבד, מחמם אוכל לבד, למרות שהוא יכול. אולי הוא מתבייש, לא יודעים, אבל ירד לו הביטחון והעצמאות. דודה אחרת מצד אחד רוצה להחזיר אותו לגור בבית, כדי להחזיר לו את הביטחון והעצמאות. אני מצד שני, לא חושב ככה. אצל הדודה קודם כל יש לו חברה - דבר שאין לו בבית, הוא פשוט בודד! הוא גם לא רוצה ללכת למועדונים. אצל הדודה יש לו חברה- עם מי לראות כדורסל, לפעמים הנכדים באים. בנוסף הוא קרוב אליי יותר-יותר הזדמנויות לבקר. אני גם מרגיש יותר בנוח שיש איתו מישהו בבית בלילה, כבר קרה פעמיים מאז שהלכנו בלילה לבית חולים - פעם אחת הוא אפילו לא אמר על מה שהיה. הדודה אומרת שזה לא טוב לו, הוא מאבד את העצמאות, ואולי גם מטריח את הדודה. אני מסכים עם העניין של העצמאות - אני אומר שכשנסיים עם כל הרופאים והטיפול - צריך להחזיר לו את הביטחון ולהחזיר לו את העצמאות-אך בלי שיחזור הביתה- האם את חושבת שזה אפשרי? שהוא יחיה אצלה ולא תהיה לו בעיה להכין תה ולחמם אוכל? (הוא אפילו הולך הביתה להתקלח ורוב היום בבית). יש לו חדר שם כך שמקום זה לא בעיה. השאלה שלי-וסליחה על כל הדרך הארוכה- האם לדעתך -1. כדאי להשאיר אותו אצל הדודה או להחזיר אותו הביתה (עם כל היתרונות-חסרונות). 2.האם אם הוא ישאר אצל הדודה- יהיה זה אפשרי לשקם את העצמאות ולהחזיר את הביטחון ולהיות עצמאי שם? מאוד חשוב! תודה

מאו שלום. אתה מביע דאגה רבה ואכפתיות לסבך. בעניין השאלה הייתי ממליצה לברר עם סבך מה רצונותיו: האם לחזור לביתו או להישאר בבית של דודתך במידת האפשר (כדאי לערוך שיחה משותפת שתכלול את כל המעורבים). ייתכן ואובדן העצמאות התפקודית נובע בנוסף לאירועים רפואיים גם ממעבר למגורים משותפים שם סבך אינו מרגיש בשליטה. ניתן לערב איש שמקצוע, למשל עובדת סוציאלית משרותי רווחה ע"מ שתסייע בבירור מעמיק יותר, ועל סמך הנתונים תמליץ על פתרון אופטימלי עבור סבך. חזרתו הביתה כמובן ידרוש בכם כבני משפחה מעקב סדיר אחרי מצבו ובריאותו. כמו כן, ניתן לשקול הכנסת עזרה בביתו במסגרת חוק סיעוד של ביטוח לאומי. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב