פיגמנטציה מקומית בעקבות סימן כחול עקב חבלה

דיון מתוך פורום  המופיליה

28/06/2015 | 08:09 | מאת: יעל

שלום, ברוב הפעמים כאשר אני מקבלת מכה ממוקדת (נתקלת בשולחן / בידית הדלת וכו') מופיע לאחר מס' שעות סימן כחול למשך מס' ימים שעובר מאליו. לפני מס' חודשים נצבטתי חזק מאד ברגל מהעגלה של בני שנסגרה עלי. כאב לי מאד והופיע סימן כחול ונפוח. כאשר החל כבר להגליד קיבלתי שוב מכה חזקרה באותו אזור. מאז הסימן לא עבר לגמרי ונשארה לי ברגל מעין פיגמנטציה בצבע חום כהה / אפרפר וממש רואים עיגול בצבע שונה מצבע עורי. מעולם לא קרה לי דבר כזה עם סימן כחול. יש לציין כי ביצעתי ס"S בשל הריוני הנוכחי ומס' הטסיות תקין. בלי שום קשר, ב- 2009 ביצעתי מסיבה אחרת לגמרי מדיקופת מקיפות לקרישת דם שיצאו תקינות לחלוטין. מה פשר המקרה עם הסימן שלא עובר? האם מדאיג? אודה להרגעתך..

קרוב לודאי כי אכן מדובר בתגובה מקומית בעקבות קרע של נימי דם וסיבי רקמת חיבור לאחר חבלה חוזרת? ברור שלא מדובר בהפרעה קשה בקרישת הדם ולא בממצא קבוע וגנטי (לאור בירור קרישה כללי תקין בעבר). ליתר בטחון מציעה להיבדק עי מומחה ולחזור על בדיקות קרישה מפורטות (לא רק בדיקות שביצעת בעבר) לפי המלצת המטולוג מומחה לקרישת הדם. במידה והבדיקות תקינות בהחלט אין מקום לדאגה

מנהלי פורום המופיליה