פרוטרומבין הטרוזיגוט

דיון מתוך פורום  המופיליה

02/03/2012 | 08:47 | מאת: נעה

שלום רב נמצאה אצל אמי פרוטרומבין הטרוזיגוט. אני בחורה בת 30 לאחר 3 לידות וללא הפלות,גם אני צריכה לבצע הבדיקה והשאלה שלי באם ימצא אצלי הגן האם עלי להפסיק להשתמש במדבקת אוורה למניעת הריון המכילה אסטרוגן ופרוגסטרון?וכן האם עלי לעשות בדיקות קרישה נוספות

קיים סיכון של 50% לקיום מוטציית הפרוטרומבין אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה ולכן מומלץ לבצע הבדיקה בשאלת התנהלות עתידית במצבי סיכון לקרישיות יתר. אין צורך לבצע בירור לכל מצבי קרישיות היתר הגנטיים- רק לממצא שנתגלה במשפחתך. לגבי טיפולים הורמונליים ואחרים אנא התייעצי עם הגניקולוג שלך, רופא מטפל או המטולוג לאחר קבלת התשובה- לא תינתן תשובה פרטנית בפורום זה

מנהלי פורום המופיליה