מחקר לריפוי גנטי של המופיליה

דיון מתוך פורום  המופיליה

20/04/2019 | 23:30 | מאת: רועי קליין

שלום רב ראיתי שבמחלקה מתבצע מחקר לריפוי גנטי של המופיליה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5496329,00.html 1. כיצד אפשר להצטרף למחקר? 2. האם הריפוי הגנטי מתקן גם את הזרע כך שבנותיו של החולה שעבר הטיפול, לא יהיו נשאיות ולא יהיו לו בהמשך ילדים או נכדים חולי המופיליה?

המחקר הגנטי מתקן את ייצור גורם הקרישה החסר בתאי הכבד ואין לו השפעה על הזרע- הבנות עדיין תהיינה נשאיות. לפרטים ובדיקת אפשרות הצטרפות (כרגע לחולי המופיליה A בלבד עם מחלה בדרגת חומרה קשה וללא נוגדנים לפקטור בעבר) יש לפנות לדר תמי ברזאני מתאמת המחקרים של המחלקה

מנהלי פורום המופיליה