בעיה בקרישת דם

דיון מתוך פורום  המופיליה

27/07/2011 | 11:54 | מאת: ערן

שלום. הציעו לי בחורה, שלבן דוד שלה (בן אחות האמא של הבחורה) יש בעיות בקרישת הדם, ועקב כך הוא התאשפז מספר פעמים בילדותו. אין לי מושג על שם המחלה, ואין לי כרגע דרך לברר זאת. לאותה דודה יש 2 בנים ו2 בנות, ומתוכם רק בן אחד חולה. במשפחת הבחורה יש 2 בנים ו3 בנות, ולאף אחד מהם אין בעיה זו. שאלותי הן: 1. מה הסיכוי בערך לילד של הבחורה המוצעת לחלות בזה? 2. שכנים אמרו שהבעיה נוצרה מחיידק מסוים שהילד נדבק בו בינקותו, (ושממילא פה זה לא גנטי). האם קיימת אפשרות שזה רק מחיידק? תודה

ערן המידע שבידיך כמובן אינו מספק כדי להעריך המצב- אי אפשר לכמת סיכון למצב מבלי לדעת מהו המצב.... כמובן שלא חייבת להיות הפרעת קרישה גנטית, יכול בהחלט להיות מצב נרכש זמני (למשל בעקבות מחלה זיהומית בילדים יכולה להתפתח הפרעה בטסיות הדם)ואז לא מדובר כלל על סיכון משפחתי. הצעתי לך באם הנושא מאד חשוב לך לנסות לברר פרטים במשפחה

28/07/2011 | 20:32 | מאת: ערן

תודה לך! עדיין לא יכלתי לברר פרטים מלאים. אך קיבלתי מידע אמין, שהמחלה התגלתה בין גיל 3-5 בערך, ולא היתה ידועה עד אז. האם ניתן להסיק מכך שזה לא גנטי (כי אם זה גנטי זה קיים כבר בלידה או מופיע בגיל צעיר יותר)?

מנהלי פורום המופיליה