נטיות אבדניות

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

01/01/2013 | 15:55 | מאת: נטיות אבדניות

שלום רב. שמי עלמה, ואני מרגישה בזמן האחרון שאין לי מקום בעולם הזה. אני מרגישה שאני לא מספיק טובה בשביל להתגייס לצה"ל, לא מספיק טובה בשביל ללכת לבית הספר, לא מספיק טובה ויפה בשביל שמישהו יאהב אותי, לא מספיק טובה בשביל שיהיו לי חברים. אני מרגישה, שאם אני אמות, רק לאימי יהיה אכפת. אני מרגישה שאני יעשה טובה לאנשים אם אני אמות, על מנת שלא יצטרכו לסבול אותי יותר בחברתם. הרגשות האלה משפיעים עלי מאוד והם באים בגלים ובזמן האחרון הם באים כל יום. האם יש לי נטיות אבדניות? תודה,רינת

עלמה, או רינת, או שמא מתחזה ?! לצערי ראיתי השאלה רק עכשיו. לכן העיכוב המצער, במתן תשובתי. איתך הסליחה. לגופו של עניין, מצער לקרוא ולהבין שהשאלה גם אם היא מתיחה יש בה כדי להעיד על קיומה של מצוקה ריגשית כלשהי אצל השואל/ת. כללית ובכל מקרה לא ניתן רק על פי תיאור קצר בפורום להעריך האם מדובר בנטיות אבדניות או רק מחשבות אובדניות. מנסיוני ועל פי מיטב הידע הקליני והמחקרי כשאנו במצב רוח שלילי או דכאוני מוחנו נוטה לעוות את תפיסת המציאות ולחשוב שאין מכוער, טיפש, דחוי וסובל מאיתנו. בפועל זו מחשבה שגויה ומוטעית לחלוטין העלולה להביא לתגובות קיצוניות ומחשבות אובדנית שאין להם שום הצדקה במציאות. ולמרות שלאנשים לא מעטים יש לעיתים מחשבות שליליות קשות, העלולות להגיע עד כדי מחשבות אבדניות, חשוב להתייחס אליהן ברצינות מירבית ולפנות או להפנות את הסובל ממחשבות כאלו לבירור אצל פסיכיאטר או רופא המשפחה. או פסיכולוג קליני מתאים. בכל מקרה, את מוזמנת לטלפן אליי ( 054-754-9898) מיידית ובכל שעה שתמצאי לנכון ואשתדל לעזור לך, כמיטב יכולתי. אין לי ספק שאפשר לעזור לך להתגבר על תחושותייך השליליות !!

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית