מה ההבדל בין הפנוזה לדמיון מודרך?

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

22/02/2012 | 00:02 | מאת: נ'וד

שלום רב, מה הבדל בין הפנוזה לדימיון מודרך? כיצד אדע שהפסיכולוג המטפל בדימיון מודרך, אינו מטפל בהפנוזה ללא רישיון?

ג?וד שאלתך טובה. אכן יש מן המשותף בין דמיון מודרך והיפנוזה. אלא שבהיפנוזה התהליך אינטנסיבי, מקיף ועמוק יותר מאשר בדמיון מודרך. בעוד שדמיון מודרך נועד לרוב לסייע ברגיעה והרגשה טובה, בהיפנוזה הדגש הוא על השגת שינוי משמעותי של תחושות, התנהגויות ודפוסי תגובה. אפשר לומר שהיפנוזה כוללת בתוכה את הדמיון המודרך כחלק מהתהליך אך כוללת גם מרכיבים משמעותיים אחרים כמו מיקוד קשב וסוגסטיות שאינם כלולים בדרך כלל בתהליך של דמיון מודרך. יתכן ויקשה עליך לדעת האם הפסיכולוג המטפל בך אכן מפעיל טכניקות היפנוטיות, כל עוד אינו משתמש במילה ?היפנוזה?, אך אתה יכול בהחלט לסמוך על יושרותו והאתיקה המקצועית המונעת ממנו להשתמש בהיפנוזה אם אינו מורשה לך עם רשיון מיוחד של משרד הבריאות כמתחייב על פי חוק ההיפנוזה.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית