היפנוזה ככלי לטיפול בבעיות אינטימיות

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

31/01/2012 | 08:13 | מאת: שי ד

שלום ד"ר, האם היפנוזה יכולה לדעתך לסייע לי להתגבר על מכשולים ועכבות רבות שמונעים ממני ליצור זוגיות או כל מערכת יחסים, וגורמות לי לחיות לבדי? אני בן 32 ומעולם לא הצלחתי למצוא את עצמי בתוך מערכת יחסים זוגית, על אף שיצאתי לדייטים ראשונים רבים, ללא דייטים שניים (אני חושב שבדרך כלל אני זה שלא רציתי בהמשכיות. בחלק מהפעמים כי פשוט חששתי להתקדם). בעברי נולדתי עם מומים בפנים ועברתי כברת דרך ארוכה של ניתוחים ושיקום. עדיין נשארו לי מספר ניתוחים לעבור. בילדותי ובתקופת הצבא המום גרם לי להיות די "מנודה" מהחברה. בטיולי בעולם זה כבר היה מצב שונה, הצלחתי לגלות פתיחות רבה כלפי אנשים שהם בעיקרם לא ישראלים, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לטייל יותר מחודש בשנה... בעיה נוספת היא שקיעה בבוץ של מעגל הנוחיות... באיזשהו מקום אני מאמין שיש לי יכולות ללמוד אקדמאית, אך אני פשוט תמיד הייתי מלא עכבות בעניין... אולי בגלל שבתקופת בית הספר לא הצלחתי להיות תלמיד טוב ומעולם לא תפסתי את עצמי ככזה. בגיל 32 אני חש משום מה שאני לפני צומת דרכים אחרונה כמעט, שלאחריה כבר לא אוכל להקים משפחה או להשתפר מקצועית. זו תחושה כמובן, אבל היא חזקה מאוד. תחושה של סוף הדרך ואולי קצת ילדותית משהו, כי עדיין 32...

שי היפנוזה היא כלי טיפולי יעיל ביותר למגוון בעיות, מצוקות וקשיים וביניהם גם בעיות אינטימיות. אך כמודגש, זהו כלי טיפולי כחלק מטיפול פסיכולוגי מקיף יותר. במקרים מסויימים כשהבעיה מאד ממוקדת וספציפית ( כמו למשלפוביה- פחד ממעליות, טיסות וכד?)היא עשוי להיות הכלי המרכזי ואולי אף הבלעדי. לעומת זאת כשהבעיה יותר מקיפה, מוכללת וקשורה בתחומי אישיות ותפקוד שונים היא מהווה חלק מהתהליך הטיפולי. בכל מקרה מומלץ שתפנה לסיוועו של פסיכולוג קליני שיש לו גם רישיון לטפל בהיפנוזה.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית