היפנוזה כגורם מסייע עם בעיה של קונברסיה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

08/06/2011 | 00:40 | מאת: רעות

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת האם בעזרת טיפולי היפנוזה ניתן לטפל בבעיות פסיכוסומטיות מסוג "קונברסיה",כלומר שיתוק פסיכוסומטי. ? חשוב לי לציין שהבעיה קיימת כבר שנים ובאה וחולפת ע"פ תנודות החיים כאשר בוא בזמן ישנו פסיכולוג שעוזר להתמודד. ועדיין הייתי מעונינת לדעת אם ניתן להעלים זאת לצמיתות?

רעות האדם הראשון שטיפלתי בו בהיפנוזה, לפני כ-35 שנים, היה חייל בשירות חובה שסבל מתגובת שיתוק קונברסיבי (המרה של קונפליקט נפשי לתגובה פיזית -שיתוק ביד). מטיפול זה למדתי רבות : 1.הטיפול בהיפנוזה יעיל ביותר ואף עשוי להוביל לשינוי מהיר ודרמטי בסימפטומים. 2. קונברסיה (המרה) ופסיכוסומטיקה, מגיבים היטב לטיפולים היפנוטיים. 3. יש מקרים בהם צריך לטפל גם במקור הפסיכולוגי-דינמי של הבעיה, אחרת הסימפטום עלול לחזור במתכונת דומה או שונה. אני לא אוהב את הביטוי "לצמיתות".יחד עם זאת, טיפול פסיכולוגי יעיל ולרוב אינטגרטיבי ( המשלב הבנה דינמית יחד עם היפנוזה), עשוי בהחלט להוביל לביטול הסימפטומים.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית