שאלה על היפנוזה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

15/09/2014 | 02:50 | מאת: ירון

שלום דוקטור. מהפנטים מורשים אומרים שהיפנוזה זה לא טיפול/פתרון קסם אז למה זה נשמע ככה. לדוגמא שאנשים שהיה להם פחד מסוים והם מרגישים שהפחד נעלם כמעט לחלוטין לאחר היפנוזה.אם למשל יש לי פחד קהל ואני עובר כמה טיפולי היפנוזה האם לאחר סיום הטיפול אני יכול להיחשף לפחד ולנאום מול קהל כאילו כלום? אשמח להסבר

ירון כפי שאתה עצמך מצטט, היפנוזה אינה פתרון קסם. היא אכן כלי טיפולי יעיל ביותר, עם הישגים הנראים לעיתים כ"מעשי קסמים", בשל היותם מהירים ומרשימים, אך התקבעותם והפיכתם לשינויים ממשיים וברי קיימא, מחייבים לרוב חזרה ותרגול ממושך ואינטנסיבי. הדבר נכון גם לשאלתך, בענין "חרדת קהל". גם אם מושג לעיתים, שיפור הנראה כמיידי ומהיר, ללא תרגול ממושך ואינטנסיבי עלול שהשיפור לא יתמיד.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית