שאלה - נזק קשה בעקבות טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

17/06/2014 | 11:22 | מאת: ר.ר.

מאיר שלום. אשתי סיימה טיפול פסיכולוגי שארך כ 6 שנים ,מושג "ההעברה" אצלה נלקח בצורה קיצונית מאוד היא מקמה את הפסיכולג כגבר מס' 1 בחייה,(אני מדגיש לא היה שום מגע). כתוצאה מהרגשות העמוקים שחוותה כלפי המטפל היא הזניחה את הבית בצעה דברים מאחורי גבי למען המטפל, במהלך אותה התקופה היא לא ידעה אותי ברחשי לבה ובמעשיה. כיום לאחר סיום הטיפול שהיה קשה מבחינה רגשית, היא מרגישה שהיא טעתה בגדול תחושת בוגדנות אופפת אותה וכעס על המטפל מדוע לא עצר את הטיפול ולא שם קוים ברורים. אודה לך אם תוכל לפרט על 1.רגשות העברה שמטשטשות את גבול המציאות? 2.מה תפקידו של המטפל וכיצד עליו לפעול במצב כזה? 3.האם המטפל לא היה צריך לקחת בחשבון שמדובר באשה נשואה? 4.קבלת עצה איך יוצאים מהפלונר? 5.האם המטפל לא היה אמור להפסיק את הטיפול או להסביר את חומרת המצב? 6. האם יתתכן שהוא נהנה מהסטטוס הזה ולכן לא קטע את הטיפול. 7. איך אני כבעל אמור להתמודד עם הדברים הנ"ל? תודה מראש

ר.ר שאלתך מורכבת, מפורטת ורבת חלקים מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במלואה. בתמצית, בטיפולים בגישה הדינמית (ולא רק..)תופעת ה"העברה" ("השלכה" של רגשות שהמטופל חש במקור כלפי דמויות משמעותיות אחרות ובזמנים אחרים) שכיחה, קיימת ולרוב גם מעובדת ומנותחת על ידי המטפל, כחלק מהתהליך הטיפולי. כאמור, המטפל אמור לזהות התרחשות ה"העברה" ולהתייחס לה באופן טיפולי מתאים, מבלי לנתק או להפסיק בהכרח את הטיפול. כדי להגיב לשאלותיך האחרות חשוב להכיר באופן מקצועי ומפורט את התהליך הטיפולי במלואו, האישיות של אשתך.. וכדי לייעץ לך מה לעשות "כדי לצאת מהפלונטר", גם שלך.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית