סוגסטיה להעלמת מודעות לנשימה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

02/05/2014 | 15:32 | מאת: אבי

לפי הודעות קודמות הבנתי שאסור לעשות סוגסטיות שליליות. אם כן האם אפשר באצמעות סוגסטיות להעלים מודעות יתר לנשימה? (הסבר - מידי פעם נושם באופן מודע, ואני רוצה לחזור לנשום באופן לא מודע. פשוט כשאני חושב על הנשימה אני לא נושם נורמלי נשימות סדירות, אלא חושב על כל נשימה ונושם.)

אבי בהחלט ניתן על ידי סוגסטיות היפנוטיות מתאימות לשלוט ולווסת את מיקוד הקשב, כך שהמעוניין יוכל למשל שלא לחשוב או להתמקד במשהו מסוים על ידי לימוד, אימון ותרגול הנתנייתי להתמקד במשהו אחר. בקצרה, הדרך שלא לחשוב על פיל לבן היא לא להחליט להימנע מכך, אלא לרכוש את המיומנות לחשוב ולהתמקד במשהו אחר. היםנוזה היא בין השאר אחד הכלים היותר יעילים להשגת מטרה זו.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית