היפנוזה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

01/05/2014 | 08:43 | מאת: דן

שלום רב. קראתי פעם שהמוח לא מבדיל בין דימיון למציאות וקראתי שהיפנוזה מביא את האדם למצב של חצי ער חצי יושן (כמו בשעות בוקר המוקדמות שלפעמים האדם חש חצי יושן וכשהוא חולם על משהו הוא חש את החלום בצורה יותר עוצמתית לפי מה שהבנתי לצורך העניין אדם שחלם במצב כזה שהוא בשדה קרב ממש יחוש את זה כמציאות) אז האם בעצם זה המטרה של ההיפנוזה לחשוף את האדם לפחד שלו בלי שיצטרך להיחשף אליה במציאות? כי במציאות כבר הפחד יעלם כי הוא נחשף דרך דימיון מודרך בזמן חצי ישן שלמחשבות וחלומות יש יותר עוצמה כי המוח לא מבדיל בין דימיון למציאות ?

דן האפשרות שאתה מתאר של שימוש בהיפנוזה כהדמייה או סימולציה דמיונית של מצבי המתח והחרדה, לצורך התמודדות יעילה איתם במציאות אכן נכונה ושכיחה. אך יש ויכולות להיות להיפנוזה גם מטרות טיפוליות רבות ומגוונות אחרות.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית